- با توجه به اهمیت موضوع مسئولیتهای اجتماعی در بانک پاسارگاد و ابعاد متنوع و گسترده آن در حوزههای مختلف، با توجه به نظریات گوناگون ارائه شده توسط اندیشمندان جهانی و مطالعه تطبیقی مدلهای مهم و مورد اقبال و همچنین بهینهکاوی شرکتهای برتر، طراحی مدلی جامع برای نظاممندسازی مجموعه اقدامات گسترده بانک در حوزه مسئولیتهای اجتماعی در دستور کار قرار گرفت و در نهایت، با الهام از مدل سه بعدی Carroll و متناسب با اهمیت فعالیتها و ویژگیهای بانک پاسارگاد، مدلی به شرح زیر مبنای کار قرار گرفته است:
این مدل دارای سه بعد اصلی است:
بعد اول: چه محدودهای از مسائل اقتصادی، قانونی، اخلاقی و انسانی توسط مسئولیتهای اجتماعی بانک پوشش داده میشود؟
برای پاسخ به این سوال چهار سطح یا حوزه اصلی برای مسئولیت های اجتماعی بانک پاسارگاد تعریف شده است:

بعد دوم: بانک در مقابل کدام موضوعات و حوزههای اجتماعی مسئولیت دارد؟
- مشتریان
بانک پاسارگاد شعار سازمانی خود را «مشتری ذات بانک است» انتخاب نموده و در راستای تحقق این شعار، ارتباط با مشتریان را یکی از اساسیترین اصول میداند. این ارتباط به منظور شناخت نیازها و خواستههای حال و آینده مشتریان و تأمین آنها برقرار میشود.
- ذینفعان
ذینفعان از جایگاه ویژهای در بانک برخوردار میباشند بهگونهای که این مهم در بیانیه مأموریت بانک «در نظر گرفتن نیازهای حال و آتی ذینفعان ضمن تاکید بر بانکداری سبز و مسئولیتهای اجتماعی جهت خلق ارزش کلیه ذینفعان» تاکید شده است.
- محیطزیست
توجه به محیط زیست نیز از دیگر موضوعات اساسی است که همواره مورد توجه جدی قرار دارد. این امر در بیانیه ماموریت بانک به شکلی کاربردی و در قالب بانکداری سبز و بانکداری الکترونیکی مورد تاکید قرار گرفته است.
- شفافیت و امنیت
ماهیت و ذات فعالیتهای بانکی ایجاب میکند دو بعد شفافیت و امنیت فعالیتها همواره و بهطور ویژه مورد توجه قرار داشته باشد. سابقه فعالیت چندینساله بانک پاسارگاد و شرکتهای گروه نشان دهنده پایبندی جدی و دقیق به ضوابط و مقررات قانونی، اصول رفتار اخلاقی و فرهنگ پاسارگادی است و این امر به عنوان یک الگو در سطح سازمانهای دیگر مطرح است.
- همکاران
همکاران به عنوان یکی از ذینفعان کلیدی بانک مورد توجه جدی قرار دارند و سرمایه اصلی بانک به شمار میروند. از این رو استراتژی اصلی بانک برای تحقق اهداف عملیاتی، ارتقا و بهبود نظام جامع سرمایههای انسانی بانک تعیین شده و به تبع آن برنامههای متعددی در حوزههای مختلف از جمله توانمندسازی، توسعه و غنای شغلی، تأمین آتیه، سلامت و رفاه ایشان پیشبینی و به اجرا درآمده است.
- عدالت سازمانی و عدم تمایز
از مهمترین عوامل موثر بر رعایت عدالت سازمانی، وجود ارزشهای یکسان، قوانین و مقررات شفاف و تکیه بر ضوابط مصوب و تایید شده در تمامی ردههای سازمانی است. بانک پاسارگاد با تدوین آییننامهها و دستورالعملهای مناسب تلاش نموده است تا علاوه بر اطمینان از شایستهگزینی و جذب همکاران جدید صرفا بر مبنای ویژگیها و توانمندیهای فردی، فرصتهای سازمانی برابری برای تمامی همکاران فراهم نماید تا براساس میزان علاقه و پشتکار، توان یادگیری و همینطور قدرت بهکار بستن آموختهها و در نهایت گذراندن آزمونهای کتبی و شفاهی، از توجه، ارتقا و دریافتی عادلانه بهرهمند گردند.
بعد سوم: رویکرد و فلسفه عملکرد سازمان واکنشی است یا پیشگیرانه؟
بانک پاسارگاد براساس استراتژی و رویکردهایش، محدوده پاسخگویی اجتماعی خود را از «هیچ کاری نکردن» تا «رویه پیشگیرانه» انتخاب مینماید. این انتخاب بر اساس نوع عملکرد مدیریت تعیین میشود و مستقل از میزان پذیرش قوانین و مقررات الزام شده به بانک میباشد.
مجموعه سه بعد فوق و اثرات متقابل آنها در قالب ماتریس زیر نشان داده شده است:
